"Galatasaray'a bir fırtına geliyor"

"Galatasaray'a bir fırtına geliyor"
Şansal Büyüka Galatasaray'ın yeni transferi Henry Onyekuru ile ilgili olarak çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

İşte Büyüka'nın yazısı:

Galatasaray, Henry Onyekuru ile anlaşınca çeşitli kaynaklardan uzunca süre izledim. Bu görüntüler beni yanıltmıyorsa, “Galatasaray’a bir fırtına geliyor.” Rodrigues kadar hızlı, Rodrigues’den daha iyi adam geçiyor. Ancak şutlarının Rodrigues kadar etkili olduğunu söyleyemem.

Bizim kulüpler yıllarca önlerine konan kasetlerden futbolcu izleyip aldılar. Sonuç hüsran... Bir futbolcunun maçta en  çarpıcı pozisyonlarını toplayıp arka arkaya bağladın mı, her futbolcudan bir Messi, bir Ronaldo çıkıyor. Bu bakımdan kasetten futbolcu izlerken temkinli olmaya çalışırım.

Galatasaray, Henry Onyekuru ile anlaşınca Nijeryalı oyuncunun görüntülerinden ve çeşitli kaynaklardan uzunca süre izleme yaptım. Bu görüntüler beni yanıltmıyorsa, “Galatasaray’a bir fırtına geliyor.” Yanılma payımı da kabul ederek benim gözümden  Onyekuru...

- Süper çabuk, süper hızlı, süper hareketli, süper yetenekli...

- Bire bir pozisyonlarda adeta rakibin içinden geçiyor.

- İki bileği de aşırı kıvrak... Çok kısa sürede öyle çalımlar atıyor ki, rakibi bile şaşırıyor.

- Sanki futbol kitabında yan pas yok gibi... Sürekli dikine oynuyor.

- Genellikle iki kenarda oynuyor. Ama kenardan içeri girip şut atmayı seviyor.

- Karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda topu kaleciye nişanlamıyor. Ya topun altına girip kalecinin üstünden vuruyor ya da direk köşelerine bırakıyor.

- İki ayağını da kullanıyor.

- Penaltıları attığına göre, takım kendisine güveniyor.

- Takımdaşlık duygusu ve yardımlaşma eksik gibi... Pas vermeyi sanki sevmiyor. Kalabalıkların arasına girmeyi seviyor ve genelde topu kaybediyor.

- Kiralık oynadığı Anderlecht’te yarım sezonda 9 gol attı, sakatlandı 4-5 ay gibi uzun bir süre oynamadı. Bu sezon başında kulübü Everton ile hazırlık maçı oynayarak sahalara döndü.

- Sakatlığından sonra gerçek gücünü yakalarsa Rodrigues hızında bir oyuncu izleriz. Üstelik Rodrigues kadar hızlı, Rodrigues’ten daha iyi adam geçiyor. Ancak şutlarının Rodrigues kadar etkili olduğunu söyleyemem.

- Fatih Terim ve ekibini kutlarım. İyi, genç ve ciddi katkı sağlayacak bir oyuncu yakalamışlar. Yeter ki Henry Onyekuru, geçen yıl yaşadığı sakatlığın etkilerinden kurtulmuş olsun. İyiyse, sağlamsa çok iş yapar. Hele Fatih Hoca’nın elinde...

Ahmed Musa’ya niyet, Onyekuru’ya kısmet

Sağ gösterip sol vurmak herhalde bu olmalı... Galatasaray haftalarca Nijerya Milli Takımı’nın usta oyuncusu Ahmed Musa ile  ilgilenirken, bir başka Nijeryalı kanat oyuncusu Onyekuru’yu kadrosuna kattı. Denilebilir ki, “Onyekuru madem bu kadar iyi, neden Nijerya Milli Takımı’nda yok.”

Hemen söyleyelim, Onyekuru uzun bir sakatlık dönemi geçirmese Nijerya’nın Dünya Kupası kadrosunda olacaktı.

Ayıkla pirincin taşını!

Fatih Hoca, “Gelirini giderini doğru yönetecek bir spor aklı oluşturmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. Ah hocam ah, maalesef haklısın. Yıllardır bu sayfalarda, “Bu iş sadece parayla olmaz, futbol aklınızı da katın” diye yazıp duruyoruz. Futbol aklı olsa kulüpler böyle bir borç sarmalının altına girer miydi?

Para bitti, futbol aklı zaten yoktu; şimdi ayıkla pirincin taşını...

Şansal Büyüka / Milliyet